lauantai 6. kesäkuuta 2009

Kannabis & Ihmiset

Vietin eilen iltani tuttavani ystävien luona, ja katsoin myös tilanteella olleen jonkin verran blogiarvoa. Itse ainakin - osin myös harrastusteni puolesta - analysoin aina kovasti uusia paikkoja ja ihmisiä ja heidän asuntojaan.

Kävelimme siis bussipysäkiltä vähän matkaa erään tuttavani ystävien luokse, ja pihaan kääntyessämme kysyin asukoo tämä tyyppi porukoillaan. Iso talo, iso piha, kaksi autoa pihassa - tottakai joitain stereotypioita oli päässä, ja analysointini etukäteen toi uudenlaisen kokemuksen.

Kävelimme sisään, ja hämmästyin kieltämättä hieman; Siisti asunto, kaikki paikat järjestyksessä, selvästi taloudellisesti keskiluokkaisen tai jopa paremminkin toimeentulevan henkilön asunto. Kaunis olohuone, taulu-tv, kirjahylly, koriste-esineitä, pari huonekasvia, kauniit kattokruunut ja tunnelma oli muutenkin erittäin siisti, eikä muukaan asunto jäänyt yhtään huonommaksi. Kaikkialla oli siistiä, ja se huone olisi voinut kuulua kenelle tahansa suomalaiselle, keski-ikäiselle pariskunnalle. Ainoa, mikä rikkoi päältä niin siistin ja "viattoman" kuvan, oli karstainen bongi pyödällä.

Täysin tavallisia ihmisiä, keskiluokkaisen oloisia aina asuntoa ja ihmisiä myöten, ja pöydän ympärillä me kuusi ja bongi. Siinä sitten keskusteltiin kaikenlaista ja bongi kiersi kädestä käteen. Siinä näkyi kahden erilaisen maailman liitoskohta. Kuva hippiporukasta bongeineen ja budipusseineen, sekaisesta asunnosta ja sekoilusta murtui hetkessä, ja luulen ettei monikaan olisi uskonut silmiään.

Taas hieno esimerkki siitä, että kannabis ei ole vain nuorten "muoti-ilmiö" tai ohimenevä vaihe elämässä, jolloin kokeillaan harkitsematta sitä sun tätä. Kannabis kuuluu kaikille, läpi elämän, eikä kukaan voi tulla tuohon asuntoon sanomaan elämän menevän pilalle "hUUUmeiden" käytöstä.

Point you should've taken: Älä syytä ihmisten ongelmista kasvia. Itse olen tullut sen kanssa toimeen jo pitkään, eikä sillä ole ollut juurikaan vaikutusta elämääni - paitsi positiivisesti. Samaa viestiä näkyy myös kaikkialla muuallakin. Vaikka eihän kukaan voi väittää, etteikö kannabiksellakin saisi elämäänsä sekaisin.

Jujun sanoin: "niinku holi,sitä pitää osata käyttää, oli miten oli, meikäläinen päräyttää!"

Ei kommentteja: