maanantai 27. heinäkuuta 2009

Me emme ymmärrä, että te ette ymmärrä että me ymmärrämme.

Viimeaikaisten OULU187 ja siitä itäneiden keskustelujen ja uusien uutiskirjoitusten valossa ajattelin kirjoitella vähän omaa näkökantaani asioihin. Ihan vain siksi, että tykkään ilmaista myös oman mielipiteeni toistamatta sitä kaikille erikseen.

Alunperin Oulu-187 -tapahtuman yhteydessä ilmoitettiin kiinni otetun 25 huumausainerikoksesta epäiltyä. Lopulta kävi ilmi, että rikokseen syyllistyneitä oli vain 17, ja heistäkin kaikki otettu kiinni tapahtuman ulkopuolella. Se, että Oulu187 -festivaali leimattiin "huumefestariksi" ei tietenkään riittänyt, vaan myös ennakkolippuja myynyt, poltteluvälineitäkin kaupitteleva yritys oli mustamaalattava siinä muutaman lauseen aikana. Mielestäni jo uutisoinnin taso aiheeseen liittyen on ollut hyvin ala-arvoista, nimenomaan Kalevan uutisointi on ollut suorastaan rikollista.

Mutta mietitäänpä kannabiksen perusongelmaa yhteiskunnassa. Myös em. uutisoinnista on syttynyt vanha tuttu sota kannabiksen puolustajien ja vastustajien välille. Molemmat puolet väittävät kiven kovaa olevansa oikeassa, eikä kumpikaan suostu ymmärtämään toisen näkemystä. Tosin asiasta vaikean tekee se, että laki on kannabiksen vastustajien puolella, sekä se, että kaikki tietävät puolustajien olevan oikeassa.

Oikeasti. Kyllä sinäkin tiedät, tai jos et tiedä olet todella pahasti hukassa. Mutta uskotko - ihan oikeasti, mieti tätä pitkään - uskotko todella siihen että kannabis tappaa? Kannabis aiheuttaa käyttäjilleen mielenterveyshäiriöitä? Kannabis on porttina muihin huumeisiin? Noh, olet väärässä.

Kannabiksen vastustajan top5, jotka jokaisen tulisi opetella:

1) Kannabis EI tapa.

Kannabikseen ei ole koskaan kuollut yhtään ihmistä. Kannabiksella yliannostuksen saamiseen tarvitaan vähintään 13 kilogrammaa kyseistä huumeainetta, ja kun kertakäyttömäärät ovat arviolta 0,2-1g, ei tuohon määrään ole kovin helppoa päästä.

3) Kannabis EI aiheuta riippuvuutta.

On tieteellisesti todistettu ettei kannabikseen voi jäädä riippuvaiseksi fyysisesti. Psyykkisen riippuvuuden nyt voi saada vaikka suklaalla, sokerilla, kahvilla tai vaikka marimekon pöytäliinoilla, joten ei pistetä sitä turhaan pienen kasvin harteille. Kun siihen ei koukutu, ei sitä tarvitse myöskään saada aina vain lisää, joten........

4) Kannabis EI toimi porttina kovempiin huumeisiin.

On tieteellisesti todistettu, ettei kannabis toimi porttina kovempiin huumeisiin. Tämä johtuu osin myös siitä, että kannabiksen vaikutukset ovat mietoja eivätkä mitenkään verrattavissa muiden päihteiden vaikutuksiin - niin psyykkisiin kuin fyysisiinkään.

5) Kannabis EI aiheuta syrjätymistä.

Kannabis ei aiheuta syrjätymistä, se on ihmisestä itsestään kiinni. Lähinnä kannabiksen laittomuudesta johtuva "kuumotus" aiheuttaa syrjäytymistä; ihminen ei voi olla oma itsensä, ihminen joutuu hoitamaan harrastuksensa sivussa ja yleensä piilossa omana kotonaan, eikä näin ollen voi tilanteesta riippuen saavuttaa normaalia sosiaalista elämää. Kannabiksen laittomuus on siis ongelma, ei itse kannabis.



Kannabiksen suurin laittomuuden pönkittäjä on epätietoisuus - ihmiset eivät enää osaa kohdata tietoa tietona, vaan propagandana. Ainoa ero siinä on, että kun kannabiksen vastustaja kertoo valheen, on se puolustajien mielestä propagandaa, ja kun kannabiksen puolustaja kertoo totuuden, on se vastustajien mielestä propagandaa.

Kannabis ei ole vaaraton, ei suinkaan. Kannabis on helvetin vaarallinen, jos sitä käyttää väärin. Myös jokainen kannabiksen oikeinkäyttäjä tietää, että myös kannabiksella saa elämänsä sekaisin. MUTTA TÄSSÄ ON NYT SITTEN SE POINTTI MITÄ TE KAIKKI OLETTE ODOTTANEET!

Kannabis LAILLISEKSI! Syyt? Taas kerran numeroitu lista:

1) Vaihtoehto sitä haluaville

Miksi kaikkien pitäisi juoda viinaa? Siitä tulee huono olo, jos ei juodessa niin jälkeen päin, fyysiset toiminnot ovat vaikeita ja tulee tehtyä tyhmyyksiä. Myöskään ammattirikollisten seura ei houkuta, siispä....

2) Katukaupan eliminointi

Mieltäni rauhoittaisi huomattavasti, jos nuo katukauppiaat saataisiin pois myymästä ties mitä tavaraa lapsille. Kun nuori ja tyhmä pentu etsii kadulta kannabista, on sille helppo myydä mitä tahansa. Eivätkä diilerit kysele niitä henkkareita, joten....

3) Kannabis ikärajoitettuun myyntiin

Kannabis myyntiin valmiina savukkeina tai rouheena esimerkiksi Alkoon. Näin homma toimisi samoin kuin alkoholilla,ne paperit tulisi kysyttyä ja liian nuoret jäisivät ulkopuolelle myyntitoiminnasta. Ja, vaikka ei jäisikään, koska jokuhan niille sitä viinaakin kantaa, niin....

4) Kannabiksen tuontanto valvontaan

Samalla valvontaan myös kannabiksen tuontanto, jotta tuoteen turvallisuus saadaan varmistettua. Samoin kuin alkoholin ja tupakankin kanssa on nykyään.


Tiivistettynä: Haluamme kannabiksen ikärajoitettuun myyntiin, jotta päihteen/lääkkeen turvallisuus saadaan taattua ja vaarallista katukauppaa vähennettyä tai jopa poistettua se kokonaan.

Eikö kuulosta aika järkeviltä toiveilta? Vai luuletteko te oikeasti, että hampuusi on kadulla kauhua levittävä narkkari, jolla ei päässä liiku mitään? Noh, näitäkin tapauksia mahtuu joukkoon aina, puhuttiin sitten mistä tahansa päihteestä tai oikeastaan mistä tahansa elämän alueesta. Kuitenkaan, ei pidä leimata koko porukkaa marginaaliryhmien toilailujen takia.

Mitäpä sanoisitte vasta-argumenttina, jos me alkaisimme ajaa viinan kieltämistä? Aivan, sanoisitte että sitten tulevat ne ongelmat, mitkä tällä hetkellä ovat kannabiksen ongelmia.

Miksette voi edes joskus hyväksyä olevanne väärässä? Niin minäkin olen tehnyt.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Moro. Weedster oletan?
Eniveis...tuli vaan mieleen kun mainitsit että kannabis ei toimi porttina kovempiin huumeisiin.
Onhan se noin...tavallaan, tavallaan ei. Sehän on todistettu juttu, että kannabiksessa ei itsessään ole mitään mikä saa sut siirtymään kovempiin aineisiin.

Mutta toi porttiteoria toteutuu osittain, ironista kyllä, laittomuuden takia. Jos joutuu katukaupasta ostaa ruohonsa ja siis osittain pyörimään ihmisten lähellä jotka diilaa ja tarjoo kovempia aineita niin sitä kautta toi "porttiteoria" toteutuu jossain määrin. Laillistamisella päästäisiin tästäkin eroon

Olipa huonosti selitetty...

Mä luulen, että yks suurimmista kynnyksistä laillistaa/dekriminalisoida kannabis on se että hallituksen/valtion whatever on vaan niin pirun vaikea myöntää olleensa väärässä kaiken aikaa. En todellakaan jaksa uskoa, että kukaan korkeampi taho joka vastustaa kannabista todella uskoo sen olevan niin vaarallinen aine mitä he antavat itse ymmärtää...

Enkä ees alota tästä suomen "laillisesta lääkekannabiksesta"